Кубок Львова УКХ ЧМ

До 2-го туру Кубку Львова 2021
Крайній термін подачі звітів за 4-й тур-23:59UT, 30.08.21р.
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Нові файли

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Червень » 15 » UW1WU у другому турі Кубку Львова.
23:06
UW1WU у другому турі Кубку Львова.

У двох словах хочу поділитися враженнями від другого туру Кубка Львова на УКХ ЧМ.

Як повідомляв раніше, зробив спробу поставити нові антени як для діапазону 2м, так і для 70см діапазону.

На 432 МГц діапазон антени перераховував сам під свої потреби (діаметр трубок, бума, смуги по КСХ, підсиленню, співвідношенню випромінювання forward/back) на базі оптимізованої широкодіапазонної антени на 8 ел. 50 Ом з розрізним активним елементом. Перепровірив ще й у «мамані». Збіглося, причому збіглося  досить точно. У процесі виготовлення заставив себе не спішити і робити все згідно отриманих даних бо 70см поміряти зовсім немає чим. Як на мене, получилося. І по результатах попередніх ефірних випробувань і по результатах у тесті. Отже, на новому для мене діапазоні (у минулі роки на 432МГц діапазоні не працював) в мене з’явилося 2 антени, одну з яких я вирішив направити у бік Карпат (на південний захід). Другу – у бік Кам’янки-Бузької та Бродів (на північний схід).

Особливу подяку хочу висловити Сергію, UR5WFJ за антену на 2-метровий діапазон. Це класична 28-Омна 8 елементна з розрізним активним елементом DK7ZB з довжиною бума більше 4м. Надана для подальшої експлуатації з мого стаціонарного QTH. Виміряти параметри за браком часу не вдалося. Проте зняв розміри «готового пристрою» та прогнав у моделювальниках. Акуратно виготовлена та відповідність розмірів – все це підтвердило параметри прототипа. Перед польовим днем планую розвернути її у бік Балкан та випробувати ії вже у CW та SSB участках, на які вона і розрахована. Враховуючи 348+15 метрів над рівнем моря, при наявності ходу, хочу побити свій рекорд дальності. Зараз вона «дивиться» у бік Кам’янки-Бузької та Бродів. Сегію, тобі ще раз дякую.

Встановлював усе це з точки зору пересічного громадянина «неподобство» на даху сам. Намахався трохи, але задоволення отримав величезний візочок.

Свою знамениту 4-елементну DK7ZB на 144 не рухав, щоб не порушити її фарту J. Всеж-таки відстань 726 км на ній відпрацьовано при «дитячій» потужності TS-790 го. І під 600 км при ще більш «дитячій» потужності TS-590 го з трансвертером на RD15 транзисторі на виході. Так і дивиться вона у бік Карпат, оточена впритул ТВ антенами та дротами зі всіх боків… У подальшому маю надію на поворотку, але це згодом. Через несправність комутатора, не вдалося підключити СДР та спалив вхідний каскад (попередньо) на трансвертері.

Сумним є факт відсутності колег, що могли би вийти на «поле бою» та помахати шаблями, але в силу певних обставин не вийшли. Розумію, що наш «кульгосп» - справа добровільна…

Але набато більшим позитивним моментом було велика кількість нашого десанту у Карпатах. Приємною несподіванкою було появлення станції Львівської Політехніки! Ну що можу сказати – так тримати!

По самому тесту – тест як тест. З одною станцією вдалося провести зв'язок у кожному турі на кожному діапазоні, з другою – тільки один зв'язок за всі тури. У цьому і інтерес.

Дякую усім учасникам, хто дерся догори у Карпатах, хто включив апаратуру зі стаціонару, з даху, з поля, з лісової галявини. Дякую за розробку та підтримку робота. Дякую за організацію сайту, що присвячений цьому тесту. Дякую за оперативне та чітке суддівство.

Незабуваймо ввести звіти, готуватися до польового дня, подальших турів нашого ЧМ Кубка.

 

На фото моє антенне господарство.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 384 | Додав: UW1WU | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1 UU1CC • 11:52, 16.06.2015
Класичний контестовий сет - фіксовані антени на найбільш активні регіони, щоб не треба було чекати, коли щось там наверху ся докрутить. Хіба що додати ще одну легку, щоб її щось на кшталт AR300XL крутило (на пошук та взагалі про всяк випадок).

До речі, так легко теоретизувати, коли у самого хіба що ця непристойна гумка на кишеньковому радіо smile

А в Карпатах вас чути було чудово, як з гармати, навіть якщо відвернутись залишалось три бали.
avatar
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

UY4WWA© 2024Конструктор сайтів - uCoz